Wat deed ik in april?

Wat deed ik in april?

In april ook weinig gezaaid doordat mijn tijd op ging aan heel veel andere bezigheden (zie vorig blog)
Eind april heb ik de tomaten, komkommers, okra, watermeloen gezaaid. Dit had ik liever begin april gedaan, maar goed het liep dus gewoon even anders. Eind april kan eigenlijk ook nog prima, maar je hebt geen tijd achter de hand voor als een zaaisel mislukt. Ik heb nu alleen de winkel achter de hand, want je kan altijd wel ergens een komkommer- of tomatenplant kopen.

Op mijn tuin heb ik m.n. eind april, toen iedereen weer wat mobieler werd, weer wat op de tuin gedaan.
Als eerste kwam ik in mijn huisje een beginnend wespennest tegen.
Aaaahhh! Dat was wel even schrikken.

Ik ben 2x gestoken door een wesp. De eerste keer was ik tiener en had ik, behalve een jeukende plek, geen reactie. 4 jaar geleden ben ik op mijn moestuin gestoken in mijn hand en heb ik een week met een opgeblazen hand gelopen, alleen met een natte theedoek er omheen was het een beetje te doen.
Dus… op en wespennest in mijn schuurtje zat ik niet te wachten en een aardige tuinbuurman heeft het beginnende nest voor mij verwijderd. Ik hou het nog steeds wel in de gaten of er niet ergens een nieuw nest wordt gebouwd, want je weet maar nooit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder heb ik mijn plattebak aangevuld met een laag eigen gemaakte compost. En daarna voorzien van een verse laag houtsnippers.
Voor deze plattebak ga ik zeer binnenkort nieuwe ramen maken. De ramen die ik had waren met glas en had ik een paar jaar geleden, via marktplaats, ergens gratis opgehaald. Ze waren al heel oud toen ik ze ophaalde. Inmiddels zijn er al 3 gesneuveld.
Ik ga nu nieuwe ramen maken met plastic ipv glas. Het is de bedoeling dat ik ze vast ga maken met een soort scharniersysteem. Natuurlijk zal ik er hier verslag van doen als ik ze gemaakt heb.

Het pad waar ook de knoflook in staat heeft een flinke laag houtsnippers erbij gekregen.

De bonenstaken zijn gezet,  een stuk of 8 aardappelen onder de houtsnippers verstopt, ik heb opgeruimd en wat onkruid verwijderd.
Nu wordt het tijd om steeds meer te gaan zaaien. Zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.