De biologische moestuin

Mollen verjagen

Molen verjagen

Op internet heb ik eens de tip gelezen dat je met lege flessen mollen zou kunnen verjagen. Je steekt de fles voor de helft in de grond, de wind waait in de fles en dat zou een vervelend geluid maken voor de mollen. (werkt dus niet als het windstil is 🙂 )   Nou vond ik een fles in de grond niet zo’n leuk gezicht, dat kon beter. Dus ik heb samen met mijn dochter de flessen beschilderd.

Edit oktober 2015:
Inmiddels zijn de flessen weer uit de tuin verdwenen. Hielp niet tot weinig. Inmiddels is mijn ervaring dat vooral in het voorjaar er met enige regelmaat een mol door mijn tuin graaft. Waarschijnlijk rond de tijd dat ze jongen hebben. De rest van het jaar heb ik er weinig last van.
Ik heb ook zo’n piep-ding gekocht 😉 En die staat nog steeds braaf te piepen, alles wat het helpt is meegenomen, maar over is het niet.

En daarnaast… zo lang de mol mijn plantjes met rust laat, mag hij lekker mee eten uit mijn moestuin. (met name onwenselijke beestje die in de grond zitten 😉 )

5 Comments

  1. Jelte

    Nog een tip. Flessen werken namelijk beperkt. Als je echt op een veilige manier mollen wil verjagen kun je beter mollen carbid gebruiken. Werkt als een trein. Gebruiken het zelf ook. Mollen zitten nu bij de buurman in de tuin 😉

  2. Annemiek

    Ik gebruik ook flessen, maar dan plastic en die zet ik op zn kop op een bamboestok, door het rammelen van de flessen tegen de stok, ook bij wind, zouden de mollen weggaan omdat ze de trillingen in de grond niet fijn vinden, had het idee dat het zeker wel geholpen heeft, ga ze dit jaar meteen al in het begin zetten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.