De biologische moestuin

Knoflook

Knoflook

Knoflook telen is heel simpel: je stopt in oktober/november een knoflookteen in de grond en klaar!

Let er wel op dat de knoflook die je koopt geschikt is voor ons klimaat. Ik heb gewoon bij de biologische boer knoflook gekocht en even navraag gedaan of het in Nederland geteeld was. Dit hoef je maar 1 keer te doen en daarna kun je elk jaar een deel van je eigen oogst weer terug planten.

Hieronder een filmpje van de knoflook die ik in oktober 2012 gepland heb. Bij de knoflook moest ik echt mijn nieuwsgierigheid bedwingen om niet al eerder een bolletje uit de grond te trekken, maar dat is toch gelukt. 🙂
De geur van de vers geoogste knoflook is echt heerlijk!
Na het oogsten heb ik de knoflook eerst een week te drogen gehangen, daarna heb ik de knoflook gevlochten om te bewaren.
(zie tabje HOWTO op deze site voor het filmpje over hoe je knoflook kan vlechten)

Hieronder kun je ook een filmpje zien van hoe ik de knoflook gepland heb in de houtsnippers. Ik heb hiervoor steeds de grootste knoflooktenen gebruikt die ik tegenkwam in mijn geoogste knoflookbollen. We gebruiken regelmatig knoflook in ons eten en elke keer als ik een bolletje van de vlecht haalde gingen de grote tenen in een apart bakje en de kleine gebruikten we in ons eten. Heerlijk!

Update december 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.