#9 Zaaien, verplanten en GIVEAWAY.

#9 Zaaien, verplanten en GIVEAWAY.

In de vlog van deze week laat ik jullie zien dat er een nieuw net over de broccoli planten is gegaan. Ze groeien namelijk als kool en hadden wat meer ruimte nodig. Bij broccoli zijn de rupsen je grootste ‘concurrent’. Daarom dek ik ze helemaal af, dat doe ik overigens bij alle kolen, zodat er geen vlinders bij kunnen komen die hun eitjes onder de bladeren leggen.
Voor de erwten (voor scheuten), die ik in maart in de volle grond had gezet, is dat een ander verhaal. Ik vind de scheuten niet bijzonder lekker, dus ik heb ze doorlaten groeien (voor doperwten) en de eerste bloemen zitten in de planten.
Bij de dopertwen zijn vooral de vogels degene die graag wat doperwtjes mee-eten. Ik heb er nu voor gekozen om de vogels af te schrikken met oude cd’s die blinken ik de zon. Dit werkt dus vooral goed als de zon schijnt… Zo kunnen de bijen en hommels bij de bloemen voor de bestuiving.

Wat mij de afgelopen week verder opviel, was dat er een strook door mijn moestuin loopt, waar de planten veel minder goed groeien. Ik ben er inmiddels achter hoe dat komt. In de video vertel ik je er meer over.

En in de kleine kas was het weer tijd om te verplanten en nog wat nieuw spul te gaan zaaien. Voor mij is het echt een rustpunt om zo met m’n handen in de aarde te zitten en met de fragiele plantjes aan de slag te gaan.
Ondanks dat het deze week prachtig weer was, ga ik de courgettes en pompoenen e.d. toch nog een paar dagen binnenhouden. Begin volgende week wordt het nog behoorlijk fris. Als die dagen voorbij zijn, mogen ze de volle grond in. Nog even wachten dus.

En als laatste introduceer ik in deze video een ‘giveaway’. Of te wel; ik ga iets weggeven!
En dat zijn verschillende soorten biologische zaden uit mijn moestuin.
Wil je daarvoor in aanmerking komen?
Abonneer je op mijn YouTube kanaal en stuur je gegevens naar moestuinmeisje@gmail.com.
Op volgorde van binnenkomst zal ik begin volgend jaar de enveloppen met zaden versturen! (Alleen in Nederland en België)
En… op=op.

En dan nu de video van deze week: Veel kijkplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.