#8 Tip voor tunnelkas, nieuwe kruiden en rare wormen.

#8 Tip voor tunnelkas, nieuwe kruiden en rare wormen.

Eindelijk kregen we weer een flinke stoot regen. Nu was het op mijn tuin niet vreselijk droog door het mulchen, maar je ziet dat planten er altijd beter bij staan na een goeie regenbui.

Als je, zoals ik, een nieuwe tunnelkas hebt gezet van plastic is het altijd goed om na te gaan of er geen water in het dak blijft staan. Nu kun je dat natuurlijk doen door de kas even met de tuinslang te besproeien met water, maar daar had ik nog niet de moeite voor genomen, dus ben ik deze week bij de eerste de beste regenbui naar mijn moestuin gegaan om te kijken of er water in het dak bleef staan.
Helaas was dat het geval. Na een aantal mislukte pogingen, is het mij uiteindelijk gelukt om een oplossing te vinden die ervoor zorgt dat al het regenwater goed van het dak van de kas af blijft lopen. In de video hieronder laat ik zien wat ik allemaal geprobeerd heb. Uiteindelijk was de oplossing om extra ‘mini’ boogjes toe te voegen. Lastig uit te leggen, maar in de video laat ik het zien.

Deze week heb ik ook nieuwe kruidenplanten gezet. Olijfkruid was de meest bijzondere van de 4. Ik kende het plantje nog niet maar het ruikt en smaakt echt naar olijven. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken in een gerecht!

Verder heb ik weer meerdere groentes geoogst voor in een salade,
de doperwten hadden weer een extra steuntje nodig en voor de rest
vooral kijken en genieten van alles wat er groeit en bloeit op de tuin.

En herken jij de kleine witte, doorzichtige wormpjes hiernaast op de foto?
Ik heb ze al eens vaker gezien op mijn moestuin. In eerste instantie dacht ik dat
het baby regenwormen waren, maar ik zet nu mijn geld in op potwormen.
Wat denk jij?

Tot volgende week!

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.