Zelf knoflookpoeder maken.

Zelf knoflookpoeder maken.

Als je mijn Instagram account volgt of mijn laatste video hebt gezien over knoflook poten, dan heb je kunnen zien dat ik vorige week knoflookpoeder heb gemaakt. Nu staat de video hierover ook online!

Misschien vraag je je af waarom je zelf knoflookpoeder zou maken.
De simpele reden is: om het hele jaar van je eigen knoflook te kunnen eten. In januari beginnen de teentjes vaak uit te lopen en wordt de kwaliteit minder. Ik ga dan over op knoflookpoeder. Een andere manier om langer van je eigen knoflook te genieten is om gepelde knoflookteentjes te bewaren in de vriezer.

Maar nu terug naar de knoflookpoeder. Er zijn verschillende manieren om zelfknoflookpoeder te maken.
In de video laat ik 2 manieren zien en ik vertel je welke manier mijn favoriet is.
Ga je zelf knoflookpoeder maken, wees gewaarschuwd, doe het zoveel mogelijk buiten. De geur is namelijk zo intens dat je het dagen later nog in huis ruikt. En ik spreek uit ervaring, want voor deze video moest ik een aantal dingen binnenshuis doen i.v.m. het filmen.
En een commentaar dat ik kreeg, whahahaha.

4 Comments

 1. Jessica van der Velde

  hallo, hoe ik kom ik aan de zeef en apparaat die julie gebruiken? En is dit kostbaar.
  Lijkt me geweldig om zelf te doen maar heb weinig geld hiervoor, is het dan ook mogelijk?
  Leuke video trouwens erg duidelijk.
  Met vriendelijke groeten,

  Jessica van der Veldw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.