Zelf appelmoes maken.

Van de appels die ik oogstte van mijn appelbomen, waren er ook een aantal die aangevreten waren door wespen of die om andere redenen plekjes hadden.
Van deze appels maakte ik appelmoes. Wij zijn er hier dol op.
Ik voeg er niets aan toe en zeker geen suiker.
De pure appelsmaak is heerlijk!

Het is heel simpel:
Haal het klokhuis uit de appel en verwijder de aangetaste plekjes.

Doe de stukjes in een pan.

Ik had ongeveer 2 kilo appels en voegde een half theeglas water toe. (+/- 100 ml)

Aan de kook brengen en zachtjes door laten pruttelen.
Dan haal je de staafmixer er door. (Roerzeef kan ook, staafmixer gaat sneller)

Let op: Als de appelmoes kookt, ontstaan er een soort vulkaantjes die er rustig op los ‘ploppen’
en gemeen hete appelmoes in het rond spuwen. Wees gewaarschuwd!

Nog even laten staan op een zacht pitje en na een minuut of vijf nogmaals pureren,
zodat alle laatste schilletjes ook helemaal fijngemaakt zijn.

Je kunt ook kaneel toevoegen, maar hier in huis hebben we iemand die geen kaneel mag, vandaar dat ik het er uit heb gelaten.
Wij vriezen het in, omdat appelmoes met stukjes ijs er in hier nog meer gewaardeerd wordt, dan vers gemaakte appelmoes. 🙂

In de video hieronder kun je in een ruime minuut zien, hoe ik de appelmoes maakte.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=AXGJ2z_ZdW0[/embedyt]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.