Zaaien en voorzaaien

Zaaien en voorzaaien

Afgelopen zondag zaaide ik  een aantal soorten groente voor. Bloemkool, broccoli, knolvenkel, knolselderij, witte kool en rode kool.
Ik ben trouwens steeds meer van het direct in volle grond zaaien, minder gedoe en de planten lijken sterker, maar in dit geval heb ik gekozen voor voorzaaien.
Dat kwam omdat ik niet zo zeker was van de kwaliteit van het zaad. Op de meeste zakjes stond namelijk, houdbaar tot 2015. Ik heb de inhoud van elk zakje in een potje met aarde gegooid, veel meer zaadjes dan dat ik normaal zou gebruiken. Maar ja…op goed geluk maar zullen we zeggen, kijken of er nog wat boven komt.

En zoals je op de foto  hieronder kan zien, zijn links twee soorten al in grote getalen opgekomen. Dit waren de witte en de rode kool. Na 4 dagen stonden ze al boven. Die waren dus nog kiemkrachtig genoeg. Van de onderste rij in het midden zijn nu 3 broccoli plantjes opgekomen en de rest van de bakjes zijn nog leeg. Nog even geduld….

Verder heb ik half februari prei gezaaid, twee soorten. Ook oud zaad (Ja, het is een jaar van restjes opmaken 😉 )
Van deze soorten is wel wat opgekomen, maar niet genoeg.
Dus ik ga nog een late preisoort bij kopen en die alsnog zaaien.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.