Welke knoflook poten/ hoe knoflook bewaren?

Het is oktober en dat is de maand om de knoflook te gaan poten.
Waar moet je op letten?

Zorg dat je knoflooktenen gebruikt die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat! Heel belangrijk, want knoflook uit China, zal hier nooit het gewenste resultaat geven. Ik kocht mijn knoflook in 2012 in een biologische boerderijwinkel. En sindsdien gebruik ik deze knoflook elk jaar.
Gewoon door van mijn bollen steeds de grootste tenen te bewaren en die gaan in oktober de grond weer in.
De tenen die overblijven bewaar ik op twee verschillende manieren.

De ene helft bewaar ik in een papieren zak in de koelkast. Deze blijven zeker tot januari goed. Daarna gaan ze uitlopen en worden ze zacht.
Maar hoe zorg je dan dat je van februari tot juni ook knoflook van eigen tuin kan eten.
Heel eenvoudig, de andere helft van mijn knoflook droog ik.
Hoe ik dat doe laat ik binnenkort in een video zien.
I.p.v. drogen zou je ook gepelde teentjes in de diepvries kunnen bewaren.

In onderstaande video leg ik het allemaal nog eens uit.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=KvG7aJSxkeQ[/embedyt]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.