#Week 14: Doperwten oogsten en waarom ik geen aardbeienjam maak.

#Week 14: Doperwten oogsten en waarom ik geen aardbeienjam maak.

Deze week heb ik alle doperwten geoogst en de planten op de composthoop gegooid. Ik had geen tijd meer om alle doperwten uit hun peul te halen. Ik was al laat met de weekvlog editen, dus dat laat ik jullie volgende week zien.
De aardbeienoogst is nu goed op stoom en we genieten er volop van. We eten ze vooral zo uit het handje, op brood, op wafels en ik zorg dat ik ook een gedeelte invries voor het allemaal opgegeten wordt.
In de vlog van deze week leg ik uit waarom ik geen aardbeienjam maak, maar ik zal het ook alvast hier vertellen. Als je aardbeien verhit gaat er een groot deel van de zoete smaak verloren, wat je moet compenseren met suiker. Als je aardbeien invriest dan kun je ze op elk gewenst moment uit de vriezer halen, laten ontdooien en dan zo op brood eten of uit het handje. Ze zijn dan natuurlijk wel zachter, maar de smaak is echt prima.

Ook de aalbessen kon ik van de week voor het eerst oogsten. zo lekker om ze te combineren met de zoete aardbeien. Nog lang niet alle struiken zijn klaar om te oogsten. Aan sommige struiken hangen zelfs alleen nog maar groene bessen. Maar dat is bewust een ander soort, op die manier spreid je je oogst.

Veel kijkplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.