#Week 13: o.a. Knoflook oogsten, appelzaagwesp, basilicum en prei uitplanten.

#Week 13: o.a. Knoflook oogsten, appelzaagwesp, basilicum en prei uitplanten.

Eindelijk wat regen deze week! Dat was ook de reden dat ik niet langer gewacht heb met de knoflook te oogsten. De knoflook was al best ver ingedroogd en dan groeien de bollen toch niet meer. Om te voorkomen dat ik ze straks nat van de regen moet oogsten, heb ik ze alvast uit de grond gehaald. Helaas was er wel veel aantasting. Deze kwam van de preimineervlieg of de uienvlieg. Een extra reden waarom deze vroegere oogst goed uitkwam, veel coconnen waren nog niet uitgekomen en heb ik kunnen verwijderen. Ik moest de knoflook daarvoor wel veel meer uit zijn jasje pellen dan ik normaal doe, maar ik hoop dat ik aantasting van de bollen op deze manier wel voor het grootste deel voorkomen heb.

Als de knoflook straks droog is ga ik een gedeelte drogen om te vermalen tot knoflookpoeder. Wil je weten hoe dat moet, dan kun je dat hier lezen -> http://www.debiologischemoestuin.nl/zelf-knoflookpoeder-maken/

Helaas was de knoflook niet de enige in mijn moestuin die last had van wat aantasting, ook bij de appels was het raak. Hier zat de larve van de appelzaagwesp in een aantal appels. Deze appels heb ik zoveel mogelijk proberen te verwijderen om een verdere verspreiding van deze plaag te voorkomen.

Verder ging de basilicum de kas in tussen de tomaten. De prei heb ik uitgeplant in de volle grond, evenals de mais. En zo was er deze week ook weer genoeg te doen.
Je kunt het allemaal bekijken in onderstaande video!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.