Update en ongenode gast

Update en ongenode gast

De erwten groeien goed en zijn nu ongeveer een halve meter hoog, ze moesten zich vandaag goed vasthouden met hun kronkelende grijparmpjes aan het gaas, want er stond een behoorlijke wind. De peultjes heb ik eruit gehaald. Ze bleven vrij klein en ik had mij wat vergist in de ruimte die ik voor de bonen wilde gebruiken. Ze hebben dus plaats gemaakt voor de bonenstaken waar ik de bonen bij ga leggen.

Ik heb vorige week de prei gepoot en ze zijn goed aangeslagen.
De aardbeien staan volop in bloei en de andere fruitsoorten die ik vorig voorjaar geplant heb doen het ook uitstekend.
Verder staan de tomaten -en paprikaplanten te wachten in mijn vensterbank tot de ijsheiligen voorbij zijn. Dan kunnen die ook naar buiten.

Ook ben ik nog in een strijd verwikkeld met een mol, die mijn tuin als zijn territorium is gaan beschouwen. Ik snap het helemaal, het wemelt van de wormen tussen de houtsnippers. Ook zie ik het nut van een mol. Hij helpt bij de beluchting van de aarde, helpt mee de grond los te houden, eet woelmuisbaby’s en engerlingen. Maar het enig nadeel is dat een mol geen navigatiesysteem heeft, wat ik zo kan programmeren dat hij netjes om mijn zaaibedden heen graaft of er onderdoor. Grrrrr….. ik wil geen val zetten, maar mijn tolerantiegrens wordt wel regelmatig door deze mol opgezocht. De flessen die ik in de grond heb staan deren hem niks. (de wind zou er in blazen wat een vervelend, afschrikwekkend geluid zou geven) Ik heb een laatste poging gewaagd om hem uit sommige plekken van mijn tuin te houden, dit d.m.v. de zogenaamde mollenverjagers. Dit zijn op zonne-energie werkende apparaatjes die elke 25 seconden een geluid/trilling geven. Ze staan nu twee weken en ik heb het idee dat de mol in een cirkel van zo’n drie meter om het apparaat minder graaft. We wachten nog even af of dat zo blijft, tot ik overga tot de aanschaf van nog zo’n ding.

Ook kwam ik van de week een andere ongenode gast tegen. Zie de video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.