Uien poten en update maart

Uien poten en update maart

Zijn jullie ook zo aan het genieten van het voorjaarszonnetje, dat (uit de wind) best al stiekem een beetje warm is?
Nou ik wel, heerlijk na al die regen van de afgelopen weken!

Ik ben nog niet met voorzaaien begonnen, dat ga ik deze week doen. Ik heb expres gewacht, omdat ik andere jaren al die plantjes bijna niet meer kwijt kon in huis.
En…. ze groeien gewoon beter en gezonder op als je ze direct in de volle grond zaait. Dus ik ga alleen de warmte minnende planten nog voorzaaien, zoals paprika, komkommer, meloen en tomaat.

En de rest gaat direct de grond in. O ja en de prei, daar zaai ik voor de zekerheid ook nog een bakje van voor.

Afgelopen weekend heb ik de plantuitjes gepoot. Dit jaar heb ik 5 rijen naast elkaar gezet. Vorig jaar had ik de uien om en om met de wortelen gezet, maar ik vond het na de oogst vooral onhandig om dan weer 1 rijtje tussen al die wortels klaar te maken voor een nieuwe zaaironde.
Ik geloof best dat planten profijt van elkaars aanwezigheid kunnen hebben, maar ik ga dit jaar voor mijn eigen gemak. Op deze manier heb ik straks na de oogst van de uien weer 1 leeg vak, wat ik naar eigen inzicht weer op kan vullen.
Wat ik ook zo’n leuk voordeel vind in een tuin vol houtsnippers, is dat ik bij de andere moestuinen op ons complex vaak de vogels bezig zie bij de net gepote plantuitjes. Ze trekken ze even hard weer uit de grond. 🙂 🙂
Zouden ze het erom doen?
Tussen de houtsnippers vallen de uitjes helemaal niet op.
Dus ook geen vogels die mij dubbel werk bezorgen!! Joepie!

Verder zie je voorzichtig de tuin weer tot leven komen, er komen kleine frambozenplantjes boven de grond uit en je ziet de knoppen aan de struiken al wat opzwellen.

Neem gerust een kijkje in mijn tuin via de onderstaande video.

Heb je trouwens gezien dat er ook een vertaalmodule is aangebracht op de site? Ik merk dat mijn video’s en site ook worden bezocht door Back to Eden liefhebbers uit  het buitenland, dus op deze manier hoop ik bij te dragen aan het verder verspreiden van deze tuinierboodschap 🙂

See you later!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.