Pff, ´t is niet mijn jaar…

Pff, ´t is niet mijn jaar…

Na al aardig wat jaartjes tuinieren, kun je blijkbaar nog steeds grote domme fouten maken.
En als dan ook de natuur niet mee helpt, dan heb je zomaar voor het eerst een jaar waarbij je denkt…..pfffff….

Domme fouten….

Eerst de aardbeien… ik vroeg me al af waarom mijn aardbeienbed dit jaar niet zo weelderig groeide.
Verklaring gevonden.
Ik heb alle uitlopers verwijderd en sommige ergens anders uitgeplant.
Gevolg -> geen nieuwe aanwas in mijn aardbeienbed. Dom dom dom.

Ten tweede… slakken. Na een aantal jaar BTE denk je toch al wat bereikt te hebben. Maar daar waren de slakken om mij iets anders te vertellen. Die beesten waren dankzij de vele regenval volop aanwezig en onverzadigbaar. Wat is er veel opgegeten door die beesten.

Ten derde…. zuinigheid. Ik ben te zuinig geweest met zaden. Dacht wel meerdere jaren met een zakje te kunnen doen.
Nee dus, veel was niet meer kiemkrachtig.
Gevolg lege stukken tuin en gaten in de rijen.

Ten vierde….mee-eters. Grote zaden zoals de courgette en pompoen, werden letterlijk leeggegeten. Toen er weinig boven kwam, ben ik gaan kijken op de plek waar ik gezaaid had. En daar vond ik lege hulsjes?????

Ten vijfde……mollen. Ik wil geen dieren vangen in mijn tuin, maar het is verschrikkelijk hoe die beesten op het moment huis houden in mijn tuin. Ik zak op veel plekken tot mijn enkels weg in gangen. Plantjes die eindelijk wat doen worden gestoord door mollengangen -en hopen. 🙁

Pfff het is dat het fruit, behalve de aardbeien dan, het goed doet anders was de moed mij helemaal in de schoenen gezonken.

In onderstaande video zie je wat er allemaal (niet) groeit op mijn tuin. De video is van begin juni. Inmiddels staan de bonen zo’n 20 cm hoog. En hebben de courgette en pompoenen hun eerste echte blaadjes ontwikkelt.  De knoflook is geoogst.

Zal ik nog een zaaironde doen?

Kijk maar mee:

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.