Moestuin-Metamorfose #3

Moestuin-Metamorfose #3

Ik ben bezig geweest om het eerste nieuw bed aan te leggen en dit is het aardbeienbed geworden.
Zoals je hebt kunnen zien op de tekening van de nieuwe indeling van mijn moestuin, komt het nieuwe aardbeienbed helemaal aan de zijkant te liggen. Dit heb ik gedaan, omdat op deze manier 2 fruitbomen in dit vak vallen.
Deze fruitbomen hoef ik dan in ieder geval niet te verplaatsen, want de aardbeien kunnen hier prima onder groeien.

Ik ben begonnen met het uitzetten van het bed. Hiervoor heb ik gemeten en paaltjes geplaatst. Langs de paaltjes een draadje gespannen, zodat duidelijk werd binnen welke kaders de aardbeienplanten moesten komen.|

Before… Helemaal links moet het nieuwe bed komen.

Daarna heb ik de mooiste aardbeienplanten uit mijn oude aardbeienbed gehaald en de rest is verdwenen op de composthoop. In het oude bed had ik zowel junidragers als doordragers staan, maar in het nieuwe bed heb ik alleen junidragers neergezet. Mijn ervaring met de doordragers was, maar misschien had ik het verkeerde soort, dat het maar zeer weinig aardbeien opleverde later in het jaar. Door regen werden ze heel snel ‘snotterig’.
Als extra boost heb ik de planten wat gesteentemeel gegeven in het plantgat. Ook hebben ze nog wat ‘Wilgenwater’ gekregen.
Over de voordelen van wilgenwater later meer.
In de onderstaande video het beeldverslag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.