Moestuin-Metamorfose #2

Moestuin-Metamorfose #2

Nu ik op tekening heb staan hoe ik mijn moestuin wil veranderen ben ik als eerste begonnen met het verwijderen van de 2 grote houten afzettingen die ik had gemaakt rond mijn 2 grootste groentebedden.

Deze afzettingen heb ik gemaakt met hardhouten paaltjes en planken. Een jaar of zes geleden heb ik die via marktplaats (gratis) op de kop getikt en ze kunnen nog langer mee. Ik ga ze namelijk weer hergebruiken voor de wanden van mijn compostbak.
Maar eerst moeten ze er uit. Dat is niet moeilijk, maar kost wel even tijd.
Planken losschroeven, houtsnippers weghalen bij de paaltjes, paaltjes lostikken, paaltjes er uit halen en gat weer opvullen met grond.
Maar een paar uur later ligt alles eruit.

Dit is lang niet alles …. 🙂

Ik heb de planken met dezelfde lengtes bij elkaar gezocht. Dat werkt makkelijker als ik ze straks nodig heb bij de compostbakken.
Eerst moest ik de bamboestokken verwijderen, die ik tijdelijk op de compostbakken had gemonteerd, toen hij dreigde uit elkaar te vallen.
Het waren oude stokken die toch al weg moesten, maar nu gaan ze dat ook echt.

Eerst heb ik planken die precies pasten op de beide zijkanten vast gemaakt. Wat je namelijk niet wilt, is hardhouten planken met de hand op maat zagen. Daarna heb ik de planken die redelijk pasten op het linker gedeelte vastgemaakt.

Daarna heb ik planken op het rechter gedeelte vastgemaakt. Ik heb gezorgd dat ze aan de buitenkant gelijk liepen. Alles wat te veel was zat dan aan de linkerkant (in het midden). Dat maakt niet uit, want daar komt toch de middelste plank overheen.

En klaar!

In het onderstaande filmpje kun je meer zien:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.