Meer ruimte nodig

Meer ruimte nodig

Zodra al je zaaisels beginnen te groeien en zeker als ze verspeend zijn naar grotere potten, loop ik altijd tegen het probleem aan: waar laat ik alles?
Dit jaar heb ik van stukken meubelpaneel,20150328_065456 die ik nog had liggen, een kastje gemaakt. Op deze manier kun je op dezelfde vensterbank meerdere lagen planten kwijt.

Je loopt alleen wel tegen een paar problemen aan. De plantjes op de bovenste plank krijgen nog wel redelijk veel licht. Maar op een andere laag wordt veel van het licht tegengehouden door de plank erboven. Dit heb ik geprobeerd op te lossen dmv Ledlampjes. Ik heb gekozen voor een strip ledverlichting. (5500 K Coolwhite, bij de Hornbach) Ik heb hiervoor gekozen

omdat het makkelijk te monteren is, veel licht geeft en energiezuinig is. Er zijn vast veel betere oplossingen, maar dit werkt voor mij op een handige en relatief goedkope manier.

En op weer een andere plank heb ik een soort kraamkamer gemaakt. Dit is de warmste plek in het kastje en gebruik ik om de zaden te ontkiemen. Na het verspenen verhuizen de plantjes naar een plank hoger. Raken die planken vol en de kraamkamer leeg, dan gaan de paprika’s en de pepers naar die warmste plek. Dit zijn langzame groeiers en die kunnen die warmte wel hebben. Let wel op dat je meer water moet geven op de warmere plekken.

Zie video:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.