Lofzang en klaagzang

Lofzang en klaagzang

Elke keer als ik op de tuin rondloop geniet ik volop. Lekker buiten, beetje kletsen, rommelen, snoepen van de eerste aardbeitjes…

Maar er zijn ook dingen waar ik op het moment van baal.
Dus vandaag even jubelen en even klagen.
Laat ik maar met het klagen beginnen, je kan het maar gehad hebben. 🙂

* de MOL! Ik schreef hier al eerder over. Ik wil het beestje niet om zeep helpen, maar hij drijft me tot het uiterste. Ik snap ook echt dat hij in mijn tuin zit, maar leuk is het niet als je witlof, bietjes, wortel, pastinaak en noem het maar op om zeep worden geholpen net nadat ze zijn opgekomen of nog daarvoor, omdat de mol het nodig vond om door de zaaibedden de slalom te doen.

Om de mol te verjagen staan er van die zoemende/trillende mollenverjagers.
Via MP gekocht, dus ik zal er geen buil aan vallen. Voorlopig wil de mol nog van geen wijken weten….. dus trap ik elke dag maar weer de gangen dicht.

* Slakken, pfff ik snap dat mijn planten nog niet in de ultieme grond staan en ze dus niet stres vrij zijn zullen we maar zeggen, maar het is echt NIET LEUK, dat alles wat wel op komt gelijk weer afgevreten wordt. Grrrr.

* Mijn geduldig opgekweekte paprikaplantjes zijn voor een groot gedeelte verbrand, omdat  ik zo dom was om ze vorige week met die warme dagen in de tuin te zetten, denkend dat paprikaplantjes dat juist lekker zouden vinden, pfffff.

Nu, tijd om te jubelen!

* Het onkruid is fantastisch!!! want het is er bijna niet! 🙂

* De aardappelen komen goed door de houtsnippers heen, al zie ik wel wat open plekken her en der, dus de woelmuizen hebben zoals verwacht wel meegegeten.

* De eerste erwten hangen aan de planten! Yeah! Volgend jaar moet ik wel dichter en minder diep zaaien.

* Vandaag de eerste aarbeien gegeten, HEERLIJK!!

* Al het fruit groeit super, mooie donkergroen bladeren en volop fruit op komst.

* Quinoa gezaaid en het komt ook redelijk goed op en de MOL heeft dit stuk tuin nog niet ontdekt. Ik moet dit eigenlijk niet te hard roepen 😉

Verder gaan de tomatenplanten van de week naar buiten en ga ik nog courgette, pompoen en allerlei andere lekkere dingen zaaien. De aanhouder wint!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.