Knoflook drogen om langer te bewaren.

Knoflook drogen om langer te bewaren.

Vorig jaar schreef ik er ook al over. Zelf knoflookpoeder maken.
http://www.debiologischemoestuin.nl/zelf-knoflookpoeder-maken/

Ook dit jaar heb ik weer een hele lading knoflook gedroogd, zoveel dat ik nu 2 potjes kon vullen. Aan één potje hadden we afgelopen jaar niet genoeg om het te redden tot de nieuwe oogst.
Eerst heb ik 15 knoflookbollen uit elkaar gehaald en gepeld. Ik doe dit onder de afzuigkap, buiten kan natuurlijk ook.
Daarna heb ik de tenen in dunne plakjes geschaafd. (ook onder de afzuigkap)

Deze dunne plakjes gaan in de zeven van mijn droogapparaat. Ik gebruikte voor deze hoeveelheid 3 zeven. Je zou het ook in de oven kunnen proberen. Het droogapparaat staat op 70 graden bij het drogen van knoflook. Het enige probleem is dan wel de lucht in je huis. Ik zet het droogapparaat altijd buiten als ik knoflook droog en met een oven gaat dat natuurlijk niet.
Na een uurtje of 5 was de knoflook gedroogd.
Om te testen of het goed gedroogd is pak ik één schijfje, ik laat dat even afkoelen. Als het afgekoeld is probeer ik het te breken, als het niet meer buigzaam is en direct ‘knak’ zegt, dan is het voldoende gedroogd.

Voor het drogen.
Na 5 uur drogen.


Daarna hoef je de knoflook alleen nog maar fijn te malen. Ik doe dat in een klein bakje wat bij mijn staafmixer hoort.
Doe dit buiten! De lucht die hier vanaf komt ruik je een ‘week’ later nog in je huis.

En klaar is je knoflookpoeder!

Wil jij de uitleg liever zien dan lezen, dan volgt hier nog een keer de video die ik vorig jaar maakte:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.