De laatste boontjes

De laatste boontjes

Oktober is de beste maand om je knoflook te planten. In een vorig blog hebben jullie al gelezen hoe ik dat gedaan heb. En het is ook de maand dat we hier voor de laatste keer boontjes aten vers van de tuin.

Ik had begin september nog een lading boontjes gezaaid en afgelopen week (22 oktober) heb ik daar de boontjes van geplukt. Toch nog zo’n 800 gram. Wat een bijzondere kleur hebben ze hè! Het zijn toverbonen. (zo heten ze echt!) als je ze kookt worden ze mooi donkergroen.

De afgelopen maand hebben we nog regelmatig van de tuin gegeten.
En op de foto hieronder kun je zien dat er ook nog voldoendeoverzicht op de tuin staat.

Van links naar rechts: prei, snijbiet, andijvie en rechts naast de andijvie de boerenkool maar die staat niet meer op de foto. Op de voorgrond staat ook nog andijvie en 2 soorten bieten.

liefhebbers zijn, maar dat vakt reuze mee. Maar onze kippen zijn er wel dol op en een flink aantal van deze kroppen heb ik ook voor hen gezet. Hier kunnen we de komende tijd nog lekker van eten.

Ook hebben we in oktober nog van fruit van de tuin kunnen genieten. De herfstframbozen hebben best aardig wat vruchten gegeven, zeker als je na gaat dat ze begin van de zomer pas geplant zijn. Het probleem met de frambozen is alleen wel dat ze nooit het huis halen. Ik of de kinderen die er zijn eten ze gelijk op. 🙂
Ze zijn ook zo lekker!
aardbeien
Afgelopen maandagavond, ben ik na die vreselijke storm even op de tuin gaan kijken of mijn net geplante boompjes nog overeind stonden. Gelukkig was dat het geval. En omdat ik er toch was heb ik gelijk nog wat aardbeitjes geplukt en mee naar huis genomen en die zijn deaardbeien_aan_plant volgende dag in de lunchtrommels van de kinderen verdwenen. Heerlijk zijn ze.

En nu maar hopen dat het niet de laatste zijn. Op de foto van de plantjes kun je zien dat er nog steeds bloemen in de planten zitten.

Op naar november!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.