De beste manier om je eigen avocadoboom te kweken.

De beste manier om je eigen avocadoboom te kweken.

Op internet zie je veel foto’s en filmpjes van mensen die proberen om hun eigen avocadoboom te kweken. Je ziet pitten in water hangen met behulp van satéprikkers. En er zijn genoeg mensen die ook daadwerkelijk een plant op weten te kweken.
Dat leek mij ook wel wat, alleen dat gedoe met prikkers vond ik eigenlijk nogal ver gezocht.
Hoe plant een avocadoboom zich voort?
In de natuur is er niemand die prikkers in pitten prikt en pitten in vaasjes met water hangt.
Ik kan me zo voorstellen dat de pitten gewoon op de aarde vallen en misschien half in de aarde terecht komen en dan gewoon daar ter plekke uitlopen. En een nieuwe boom is ‘geboren’.

Daarom nam ik de proef op de som en paste beide methoden toe, om te kijken wat het beste werkte.
Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat dit om een zeer kleinschalig experiment gaat, maar desalniettemin leuk om uit te proberen.

Belangrijk: Ik gebruikte de pitten van biologische avocado’s uit Spanje. Ik heb bewust avocado’s genomen uit Spanje omdat dat het dichtste bij ons klimaat in de buurt komt. En ik hoop dat de avocado-mini-boom, die ik hopelijk aan dit experiment over ga houden, straks in mijn kas verder kan laten groeien.

Ik heb in februari, maart en april een pit op water gezet en alleen in februari ook 1 in de grond gedaan.
De ‘water-pit’ van maart en de ‘grond-pit’ van februari zijn de sterren geworden in dit experiment.
Wie wint zie je in onderstaande video.
Kijk mee naar deel 1 van het Avocado-experiment!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.