#22 Eindelijk regen

Deze week is het voornaamste wat ik gedaan heb oogsten. Heerlijk!
En daarnaast was het ook heerlijk dat we deze week eindelijk weer regen kregen.
Wij hebben op ons volkstuincomplex de luxe van een pompsysteem om onze moestuin water mee te geven. Deze pomp haalt het water uit de omliggende sloten. Toch gebruik ik dit water het liefst zo weinig mogelijk. Zeker later in het seizoen stinkt het. (naar sloot) En alle tuintjes komen op deze sloot uit, dus ook de tuinen waar nog steeds kunstmest gebruikt wordt of helaas nog met gif wordt gespoten. Gelukkig wordt dat wel steeds minder. Alle jonge mensen die nu tuinen komen huren spuiten eigenlijk niet.
Maar mijn regentonnen konden wel wat vulling gebruiken, dus kom maar op met die regen!

#21 Uien oogsten

Deze week konden de uien geoogst worden. Door het warme weer konden ze mooi nog even verder drogen.
Verder kon er deze week weer veel geoogst worden. Elke dag haal ik wel wat van de tuin af. Een gedeelte daarvan laat ik jullie zien in de onderstaande video.
En deze maand is de maand waarin de tuin eigenlijk op zijn mooist is, dus tussen al het ‘werken’ door op de tuin, vooral niet vergeten te genieten!

Weekvlog 19 en 20

De afgelopen weken heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te filmen van wat ik deed en wat ik oogstte op mijn moestuin. Ik vond alleen even niet de tijd om te editten. (wat heel veel tijd kost) Maar goed het editten is nu wel gelukt en dus met terugwerkende kracht hierbij weekvlog 19 en 20!

Week 18: oogsten en blijven zaaien

In de zomer zou je soms bijna vergeten om te blijven zaaien. Je bent druk bezig met het onkruid bij te houden en natuurlijk, wat veel leuker is dan onkruid, het oogsten en het genieten van je tuin. In deze maanden vind ik de tuin op z’n mooist!
In de video van deze week laat ik jullie zien wat ik in mijn tuin allemaal kan oogsten op dit moment en even een herinnering om dus ook te blijven zaaien. Deze week gingen er nog bietenzaden de volle grond in en voor volgende week staan i.i.g. de wortelzaden op het programma.

Waar genieten jullie nu het meest van op je tuin?