Bieten laten overwinteren in de grond.

Bieten laten overwinteren in de grond.

Soms doe je iets op je moestuin waarvan je eigenlijk niet gelijk door hebt dat het afwijkt van wat de meeste mensen doen.

In mijn eerste en tweede moestuinseizoen, haalde ik in de herfst de bieten (kroten) en wortelen e.d. uit de grond en bewaarde ze in het zaagsel of in het zand. In de winter aten we ervan. Maar de laatste jaren laat ik ze gewoon op de tuin staan.

Nu zijn de winters niet super streng geweest, maar vorst is er altijd wel. Maar daar blijken ze prima tegen te kunnen. Het enige waar je last van zou kunnen hebben, zijn hongerige dieren, zoals muizen en konijnen. Dus ik calculeer altijd wel wat verlies mee.

Je zou ze ook af kunnen dekken, dat houdt in ieder geval de konijnen tegen.
Dat doe ik wel met de kolen. Nou ja… eigenlijk staan de kolen tijdens de groei onder gaas i.v.m. de vlinders die daar graag hun eitjes op leggen en ik laat ze er gewoon onder staan zodra de winter aanbreekt.

In de onderstaande video laat ik zien hoe ik de bietjes uit de grond haal, die daar dus de hele herfst en winter (tot nu toe) gestaan hebben. Ik merkte bij het monteren dat ik wat meer mijn best had moeten doen om de bietjes in beeld te brengen, whahaha, sorry! Maar jullie begrijpen het vast wel.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=khTTMK5sBCU[/embedyt]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.