#7 Eerste sla oogsten, medicinale planten en nieuwe snippers.

#7 Eerste sla oogsten, medicinale planten en nieuwe snippers.

Wat is het prachtig weer geweest de afgelopen weken. Komende week wordt het qua temperatuur wat minder en zal het, volgens de voorspellingen, ook weer wat gaan regenen.
De regen zal door de natuur met open armen worden ontvangen. (En door menig tuinder ook )
Dit jaar had ik mijn groentebedden nog niet gemulched met een nieuwe laag blad/houtsnippers. Ik had wel compost aangebracht. In voorgaande jaren heb ik gemerkt dat het soms wel veel gedoe was om alle snippers aan de kant te harken en dan daartussen te zaaien. Daarom wilde ik het mulchen met compost eens uitproberen. Maar of het nu lag aan de hoeveelheid compost of dat het gewoon een bijkomstigheid is als je mulcht met compost, maar de grond droogt echt veel sneller uit. Als ik de grond bedek met houtsnippers hoef ik eigenlijk zelden water te geven. Zelfs niet in periodes van grote droogte.
Dus toen deze week er een lading verse houtsnippers lag, met heel veel blad ertussen, heb ik er toch voor gekozen om enkele groentebedden er weer mee te bedekken. Ik had niet voldoende voor alle bedden, maar wie weet volgt er snel weer een vracht.

Deze week kon ik voor het eerst sla oogsten. Deze sla heb ik begin februari gezaaid en is half april de tuin in gegaan en nu zo´n anderhalf tot twee weken later kon ik er voor het eerst van oogsten. In de onderstaande video kun je zien hoe ik sla oogst door alleen de buitenste bladeren te verwijderen, zodat je eerder en langer van dezelfde krop sla kan oogsten.

En verder laat ik jullie zien welke planten ik geoogst heb voor medicinale doeleinden, namelijk smeerwortel en bramenblad.
Tot later!

2 Comments

  1. Ik heb de sla in potten in de kas staan. Ik oogst ook altijd de buitenste bladeren. wij kunnen deze week voor de 2de keer sla eten! Heerlijk! Door dat ze in de kas staan, zijn de bladeren veel zachter!

    In tussen staan hier ook de tomaten en komkommer in de kas.

    Veel tuinplezier verder!!

    Groetjes Thea♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.