#6 sla en tomaten uitplanten.

#6 sla en tomaten uitplanten.

Vorige week had ik al laten weten dat er deze week veel planten de volle grond in zouden gaan. De sla, rucola, collard greens, broccoli, mosterd blad, snijbiet en ook mijn nieuwe tunnelkas heb ik ingewijd door de eerste tomaten uit te planten.
Het is eigenlijk nog wat vroeg voor vorstgevoelige planten zoals tomaten, maar met het weer dat voor de komende weken wordt voorspeld, durf ik het wel aan.
Ook heb ik een paar peper -en paprikaplanten in de kas gezet. Hier heb ik er voor de zekerheid wel een aantal van achter de hand gehouden. Paprika’s en pepers zijn planten die heel langzaam groeien. Mochten ze het toch niet redden, dan heb ik geen tijd meer om dit seizoen nog nieuwe planten op te kweken. Vandaar dat ik het niet aandurfde om alles al in de kas te zetten.

Verder in de video ook een update van de doperwten voor peulen en heb ik voor het eerst scheuten geoogst van de andere doperwten die ik heb staan.
Ik heb van de scheuten een salade gemaakt.
Was goed te eten, maar ik ben nog niet heel enthousiast.
Als jij er een lekker recept voor weet, wil je het dan achter laten in de reacties?
Bedankt alvast en dan nu de video van deze week.
Tot later!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.