Tomaten verspenen

Tomaten verspenen

Het is zeker tijd om mijn gezaaide tomatenplantjes te verspenen. Tomaten hebben, net als pepers, wat meer warmte nodig om te ontkiemen. Maar op de warme plek in mijn zaaikastje is het niet licht genoeg. Met als gevolg dat de plantjes hele lange, dunne stelen hebben gekregen.

Je kunt dit oplossen door de zaailingen in een nieuw potje te zetten en ze dieper te planten. Je verstopt dat lange dunne steeltje dus onder de grond. Daarna moet je er wel voor zorgen dat je de plantjes op een plek met veel licht zet.

Let op: je moet de plantjes wel beschermen tegen direct zonlicht. Een raam op het zuiden, waardoor ze de hele dag in de zon achter het glas staan kan er voor zorgen dat de plantjes het niet gaan redden. (veel te warm)

Zie de video voor meer uitleg:

3 Comments

  1. Eva

    Ik heb dit ook, lange dunne steeltjes, heb ze ook dieper verpot, helaas heb ik niet echt een hele lichte plek in huis. dit is best en donker huis. Zou het ook kunnen om ze buiten in een soort kasje te zetten? die heb ik nog niet maar ben aan het nadenken hoe ik ze meer licht kan geven. Ideeen?

  2. Matthijs

    Ik heb ze zelf onder tl-licht gezet, dat doet het prima.
    De lamp moet er wel dicht op hangen, max een cm of 5 er van af.
    Ik heb ze nu de dagen wat langer zijn in de vensterbank staan op het zuiden, zolang ze genoeg water krijgen kunnen ze die zon en warmte prima verdragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.