#5 Nieuwe zaaironde + zaailingen verplanten

#5 Nieuwe zaaironde + zaailingen verplanten

In de video van deze week laat ik jullie zien dat mijn kas opeens weer een stuk leger wordt. Zeker nu vandaag of morgen de 2e lading sla, de bladmosterd, broccoli, collard greens, snijbiet en rucola de grond in gaan.
Dus tijd voor zaaironde 2. Deze keer heb ik voornamelijk dingen gezaaid die in mijn tunnelkas gaan komen. (deze week komt de video over de maak hiervan online) Ik zaaide komkommer, meloenkomkommer, kiwano (!), meloen, tomaat. Verder de 3e zaai voor sla, bladmosterd, prei, knolselderij en groenselderij. En natuurlijk heel veel bloemen om ook de hommels, bijen en vlinders te vriend te houden.

Ik heb het al eens eerder gehad over wat je moet doen met zaailingen die van die lange dunne stelen hebben gekregen omdat ze tijdens hun groei te weinig licht hebben gehad. In onderstaande video leg ik het nog een keer uit. In de video van volgende week laat ik zien dat alle zaailingen uit de kas in de volle grond staan en dat mijn moestuin aardig vol begint te raken.
Tot later!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.