#29 Witlofwortels oogsten, knoflook planten, kurkuma/gember oogsten en snoeien bij de appelboom.

#29 Witlofwortels oogsten, knoflook planten, kurkuma/gember oogsten en snoeien bij de appelboom.

Deze week heb ik het laatste stuk van de druif gesnoeid en verwijderd. In onderstaande video kun je goed zien dat de sapstroom bij de druiven al zo goed als stil ligt. Ook was het deze week tijd om de nieuwe knoflooktenen in de grond te zetten.

De witlofwortels hadden nog even in de grond kunnen blijven staan, maar ik zat in de opruimmodus, dus ik heb ze er allemaal uit gehaald. En dat was achteraf maar goed ook, want er waren er al best veel aangevreten. De wortels zelf hadden wel een erg bijzondere ‘look’ dit jaar, waarschijnlijk door het voorzaaien.

De appelbomen heb ik alvast een beetje gesnoeid her en der. Ik moet me altijd wel inhouden, want als ik eenmaal aan het snoeien ga….

O ja, voor ik het vergeet. De kurkuma en de gember die ik van het voorjaar in de grond had gedaan… Ik ben eens gaan kijken of dat wat opgeleverd heeft.
Spoiler: Nee. 😉 hahahaha.

Veel kijkplezier!

2 Comments

  1. Fijne vlog! Ik geef je graag de volgende tip in verband met de gember= Je houdt de gember best minstens negen maanden in de pot, dus zeker vroeg genoeg beginnen. Aan de beelden te zien, was jouw gemberknol klaar om te beginnen met groeien. Je neemt ook best een bredere pot. De gember moeten voldoende plaats hebben om een nieuwe knol te vormen. Veel succes!
    Kurkuma heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker ook eens doen.

    .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.