#25 Chinese kool oogsten, brix-waarde meten van mijn druiven

#25 Chinese kool oogsten, brix-waarde meten van mijn druiven

Het heeft gelukkig lang geduurd, maar helaas zag ik deze week toch witte vlieg onder het net bij mijn chinese kool. En voor je het weet verandert dat in een enorme plaag, dus was het tijd om de chinese kool er uit te halen. Een enkeling was ook al in bloei geschoten, dus die mocht gelijk op de composthoop.
En met de oogst van alle chinese kool in één keer, wordt het dus veel chinese kool eten deze week. 😉
Verder heb ik wat druiven mee naar huis genomen om de brix-waarde van deze druiven te meten. De brix-waarde meten doe je met een refractometer. Eigenlijk is het niets meer dan bepalen hoe hoog het suikergehalte is in het sap wat uit de druif komt. Hoe hoger de brix-waarde, hoe beter de kwaliteit en de bewaarbaarheid. In onderstaande video laat ik jullie precies zien hoe eenvoudig het is om een refractometer te gebruiken.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.