#12 Tomaten dieven, 1e keer druiven snoeien, witlof de grond in, tip tegen aardbeienvraat en meer.

#12 Tomaten dieven, 1e keer druiven snoeien, witlof de grond in, tip tegen aardbeienvraat en meer.

Als je ook een (moes)tuin hebt, dan zal je het met mij eens zijn, dat er enorm veel te doen is op het moment. Ik probeer mijn wekelijkse video’s afwisselend te houden, maar er zijn gewoon dingen die elke keer weer opnieuw terug komen.
Één daarvan is onkruid…. ondanks het mulchen groeit dat ook op mijn tuin, alleen gelukkig wel wat minder. En wat er groeit kun je redelijk gemakkelijk verwijderen.
Deze week heb ik de druif de eerste snoei van de ‘zomer’ gegeven. Ik snoei dan alleen de nieuw aangegroeide delen. De trossen zijn inmiddels goed zichtbaar en staan voor het grootste gedeelte ook in bloei. Ik snoei elke nieuwe uitloper op 2 bladeren na de tweede tros. In de video laat ik precies zien hoe dat gaat.
Ook was het tijd om de tomaten te snoeien, want voor je het weet verandert zo’n klein onschuldig tomatenplantje in een compleet oerwoud.

En de witlof. Eerder liet ik zien dat ik dit jaar als proef de witlof heb voorgezaaid. Normaal gesproken zaai je witlof, net als wortel en pastinaak, direct in de volle grond. Dit jaar heb ik dat dus niet gedaan. De reden is dat ik minder zaad verspil en minder hoef te dunnen na het zaaien. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Aan de thumbnail van de video kun je zien dat ook in mijn moestuin de eerste aardbeien zijn geoogst. Vaak wordt er stro onder aardbeien gelegd om o.a.te voorkomen dat ze op de aarde liggen en gaan rotten. Ik gebruik geen stro, omdat er al houtsnippers liggen, maar ik heb nog wel een andere tip om vraat aan de aardbeien te verminderen. Je legt de trossen met vruchten langs de stelen van de bladeren. De tros rust daarmee op het blad en hangt dus niet op de grond. Niet helemaal duidelijk? In de video laat ik je zien hoe het werkt.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.